Friday, December 30, 2011

Contest Kreatif Menulis Bersama HOB




HANYA KERANA SEBUAH PERSAHABATAN

Faz tiba di lapangan terbang Antarabangsa Kuala Lumpur(KLIA) tepat pukul 5 petang. Dari jauh dia sudah melihat keluarganya yang datang dari kampung menanti ketibaannya. Lima tahun masa berlalu,sungguh cepat masa itu berlalu. 

"Malaysia, I love U..Risya i'm back.Sorry everything"..Bisik Faz

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"Hoi Risya,kenapa termenung hah..kau OK tak??" ujar Faz setelah melihat sahabat karibnya itu termenung.
"Faz,aku OK lah".suara Risya bagai dengar tidak dengar sahaja.
kringgg!!!!! Masa rehat sudah berlalu. Para pelajar lari lintang pukang membeli makanan sebelum masuk ke kelas.
Suasana di Enam atas Zamrud amat bising sekali. Tiba-tiba suasana yang bising berhenti menjadi senyap seketika pabila guru futsal,encik Fairuz melangkah masuk ke dalam kelas tersebut.
"assalammualaikum semua" ujar Cikgu Fairuz.
"Saya ada berita mahu sampaikan,tiga orang dari pelajar kita terpilih dalam Sukan Malaysia( SUKMA) di Melaka tahun hadapan". sambung beliau lagi.
Faz,Risya,Ayuni,Killa dan Farah begitu berdebar menanti keputusan yang akan diumumkan itu. Setelah menjalani pemilihan di kompleks Rakan Muda Paroi, dua minggu lepas,kini mereka bakal menanti keputusan yang bakal mengubah hidup dan hala tuju mereka.
"mereka yang bakal menjalani kem latihan SUKMA ialah Fazziela,Farisya Najwa dan Farah Syuhaida..kamu semua ambil borang pada saya di pejabat.'' ujar Cikgy Fairuz sambil berlalu.
"tahniah la beb..hebat sungguh engkau".ujar rakan-rakan mereka dan menyatakan sokongan mereka terhadap Risya,Faz dan Farah.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Setelah habis kelas bahasa melayu,Faz terus berlari ke garaj motor dan menunggang dengan laju untuk memberi tahu keluarganya.
"mummy!!!!!!!". jerit faz
"apo dio.tojorit-jorit hah". marah puan Asnah kepada anaknya.
"Faz terpilih untuk ke SUKMA mak." 
"apa?????berapa kali aku kata dengan engkau aku tak mahu kau melibatkan diri dalam Futsal lagi.Faham???.teriak encik Irfan dari luar Rumah dengan wajah garang.
"engkau mahu kaki engkau tu patah lagi ke??x serik lagi??"tambahnya lagi.
"tapi daddy..".
"keputusan aku muttamad". Encik Irfan berlalu pergi 
"mummy..".
"dengarlah nasihat daddy tu Faz" ujar Puan Asnah sambil berlalu.

Ameliyya Fazziela terus berlari kedalam bilik sambil menangis..hatinya bertambah sedih apabila cita-citanya untuk menjadi pemain wanita terbaik Malaysia terpudar begitu saja.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Keesokkan harinya,setelah tiba ke sekolah,Risya tercari-cari kelibat Faz.Sebaik muncul,Risya meluru ke arah Faz.
"Faz!!!jom hantar borang ni dekat cikgu Fairuz jom". ujar Risya tanpa menyedari hal itu tidak sama sekali berlaku.
"Apa??????????????????,what strong with you?kau dah berjanji dengan aku,walau apa pun terjadi kau mesti pergi."teriak Risya dengan nada yang tinggi apabila Faz memberitahu hal sebenar.
"tapi.."
"no tapi-tapi..mulai saat ini..kau bukan kawan aku lagi.fullstop". Risya berlalu tanpa mendengar penjelasan Faz dahulu.
"maafkan aku Faz..aku mahu bersama engkau buat kali terakhir tapi aku juga terpaksa memutuskan persahabatan kita". Bisaik Risya.

setelah tamat persekolahan,Ameliyya Fazziela melanggah ke bilik dengan hati yang pilu.begitu sanggup Risya memutuskan ikatan persahabat dengan dia setelah hampir 8 tahun bersama.Malam itu Faz tidur dengan ditemani air mata.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

sudah lima bulan berlalu..keputusan STPM akan diumumkan hari ini,akan tetapi perhubungan Faz dan Risya masih lagi retak..

"Alhamdulillah,terima kasih Ya Allah". Faz berjaya mendapat 4 A prinsipal menadahkan kesyukuran terhadap Illahi. Faz pergi kearah Risya yang keseorangan di bangku.

"hye sya,kau dapat berapa??"
"ada kau kisah aku dapat berapa?" ujarnya sambil berlalu.

air mata Ameliyya Fazziela tertumpah lagi hanya kerana seorang sahabat.

Tin..Tin...bunyi motor posmen menyedarkan Faz dari lamunan , setelah mengambil sampul surat di tangan posmen..hati Faz berdebar-debar melihat isi kandungan surat itu.

Anda berjaya ke universiti brunei darul salam(UBD).

Hati Faz gembira tapi dalam masa yang sama sedih untuk meninggalkan Risya kerana hubungan mereka tidak pulih lagi..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Setelah berada empat minggu di UBD, Faz dapat menyesuaikan diri bersama-sama Aimi amalidya,ak azim dan ramai lagi rakan-rakan sekuliahnya.

kringggggg!!!!!!bunyi telefon menyebabkan Faz terbangun dari tidur..
"sapa pula yang call malam-malam buta ni" rungut Faz.
"hello kak Faz,nie adik kak Risya..Kak risya...."Akmal tidak meneruskan kata-katanya,hati Faz berdebar-debar menanti kata-kata akhirnya.
"akak Risya dah tak ada.dia kata dia ada email sesuatu untuk akak...."ujarnya pelahan tetapi Faz masih boleh mendengarnya.
Faz terpaku sebelum membuka laptopnya,dia sudah tidak perdulikan air matanya lagi.

"to fazziela....Risya sebenarnya menghadapi penyakit yang tidak lagi diubati iaitu barah otak..maafkan Risya kerana merahsiakannya dari faz..bukan kehendak Risya juga mahu memutuskan persahabatan kita,tetapi Risya tak sanggup melihat Faz tangisi permegian Risya.Risya juga rancang untuk hancurkan hubungan kita,risya juga rancang supaya risya tidak boleh pergi ke SUKMA..janganlah faz marah dekat mummy and daddy sebab risya yang merayu pada mereka.Risya ingin sekali peluk faz,tapi Risya ego,Risya takut,Risya sedih,sedih kerana Risya tak mahu Faz korbankan cita-cita Faz lagi..oleh kerana Risya sakit.akhir kata dari Risya,maafkan Risya,Risya sayang Faz,."



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tamat!!!

kita sedekahkan Al-fatihah kepada FARISYA NAJWA semoga roh nya dicucuri rahmat.

p/s: semua pilik nama yang di blog aku and nama sebenar aku,yup nie nama hasil gabungan aku dengan kawan baik aku,arwah risya..dan nama ini juga aku gunakan untuk anak angkat aku di brunei,(kawan aku punye anak)..
:)

thankz kepada aimi n ak azim coz aku pinjam nama kamu bah..nda marah sama aku ya..:)









harimau malaya II part 2

Assalammualaikum...

syukur kepada Allah,Risya masih lagi bernafas di bumi ini...

ini ditujukan kepada yang minat bola je ea...:)



siapa mahu membeli baju boleh la ke FB CINOS or http://www.cinoscaraku.com

ini merupakan cetakan ke-2 setelah cetakan pertama mendapat sambutan mengalakkan..:)




peringatan: jangan nak tackle la boss Risya tue..hahahah..(gurau jew..:P)

Caraku Art & Design sedang mencari AGEN di seluruh Negeri untuk tahun 2012.. Sesiapa yang berminat boleh tinggalkan email di http://www.cinoscaraku.com 
or
siapa berminat boleh la PM Risya...


Thursday, December 29, 2011

" Tagline Blog Aku CUN "

assalammualaikum


Risya kembali menyertai aktiviti fiQ'Ra


nie header blog Risya



tagline Risya: ' berharap kasih ini tidak berhenti nadinya,walaupun nafas terakhir dihembus '

kenapa Risya pilih tagline diatas???

because mak risya pernah cakap "kasih sayang dia pada suami n anak2x kan berhenti sampai bila2 walaupin dia tak ada lagi di dunia ini..:)"


nak


 kategori 1 ( gift post ke rumah )



Wednesday, December 21, 2011

" Story Aku & Lagu "


geng fiQ'Ra


risya pilih lagu AYAH DAN IBU by SUDIRMAN..

kenapa Risya pilih lagu ni???
setiap kali dengar lagu ni air mata Risya pasti mengalir..lagu ini amat mendalam..Risya ingat bila Risya nyanyi lagu ni dalam satu program depan my mum and dad Risya tersentuh and perasaan sedih menyelubungi diri..
bila tengok my mum and dad menangis lagi la..
errr..x boleh nak gambar kan..





hargailah mereka selagi mereka ada..:)
kerana mereka sudah melahirkan dan membesarkan kita..:)
jangan lupa balas segala jasa mereka..sesunguhnya tanpa mereka,tiadalah kita di dunia ini..
for my mom and dad..
i really luv u..tq for everything...you'all are my hero
adeq sayang mak abah..
:)


da baca???like la



Friday, December 16, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011..

klik SINI

okey la...penat Risya tulis panjang2 tadi..rupanya internet xde..sakit aty..


ok...Risya merupakan pelajar SAINS QUANTITATIF di UiTM MELAKA...
Risya ambil course nie sebab Risya memang minat gila dengan MATEMATIK...
orang kata course Risya KILLER SUBJEK...tapi bagi Risya terpulang la pada individu..lagi pun Course nie banyak cabang kerjaya yang boleh kita pergi...:)
 pada adik2 yang dekat luar sana yang ingin menjejakkan kaki di menara gading...akak nak pesan pilih lah course yang adik minat n jangan ikut kawan2..sebab itu masa depan adeq...:)
byeee...


Thursday, December 15, 2011

Geng fiQ'Ra activity 3: " Jom Reka TAGLINE "




blogger card dari FiQ'Ra

syarat:


1) buat entry tajuk " Jom Reka TAGLINE "
2) letakkan blogger card dalam entry 
( yang belum ada kad pun boleh join tapi kena daftar dulu )
3) reka 1 sahaja tagline untuk GENG fiQ'Ra
contoh: "andai GENG fiQ'Ra berbicara" huduh pulak tagline ni kan.. hehe
if nak buat design logo pun lagi alright.. janji bertemakan GENG fiQ'Ra :)


Photobucket

tarikh tutup: 15/12/2011 

errrr....lawa x agak2 nya????

Wednesday, December 14, 2011

1st Contest Gambar Saya Menarik!!! by Ain.


nak join??? klik SINI

Risya terjah blog member Risya nie..tiba-tiba terpandang 1st contest Gambar Saya Menarik!!!by Ain ... Risya bab gambar-gambar nie memang suka benar..
huhuhuhu...
errmmmm...nak letak pic apa yer....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
masa nie dalam bas nak bali N9....picture nie paling suka sekali sebab ramai yang x knl Risya masa nie

Gotong-royong Kolej,di uitm melaka...act. saja buat2 rajin masa ni..hihhih

on the way pergi kenduri Rumah member..masa nie dapat jumpa dengan Hero pujaan malaya,Aaron aziz

nak tag:



Monday, December 12, 2011

Update hadiah contest "My Photoshoot"

salam 1 Malaysia...
Risya nak update hadiah contest My Photoshoot
Alhamdulillah setakat jam 6 petang tadi seramai 105 blogger yang menyertai contest nie...

membebel lak Risya nie kan....

ok la..hadiah dia ialah...

topup RM30+hadiah misteri from Brunei

hadiah from my best friend(dia suruh secret kan name dy) + topup RM20

topup RM10 + hadiah from my DADDY n MUMMY...(thankz dad n mummy)

RM5 for blogger yang bertuah..:)

kepada yang join...thankz yer...sayang kamu semua...:)

tarikh tutup 15/12/2011...
tarikh umumkan keputusan 20/12/2011
hadiah akan diposkan lambat sikit yer...maybe bulan 1...coz 








Thursday, December 8, 2011

" Jangan Tengok Camera By GENG fiQ'Ra "

fiQ'Ra ajurkan lagi contest untuk Geng fiQ'Ra...

syarat-syarat dia???

1) buat entry tajuk " Jangan Tengok Camera By GENG fiQ'Ra "
2) letakkan blogger card korang dalam entry..
3) upload gambar korang yang tak tengok ke arah camera
tapi
jangan sampai tak nampak muka langsung tau.. sebab nak kenal rupa semua GENG :)

itu saja.. mudah kan? gambar akan di upload di page blog fiq'ra pancake :)

hantarkan link entry di entry ini sampai 10 disember 2011, 11.59 malam 

kad blogger???
wait yerrr...

No. Blogger Card - A07fiQ'Ra24

picture yang Risya pertaruhkan ialah.......




semoga saya berjaya yer,,,:p

Saturday, November 26, 2011

kontest senyuman menawan

hari ini Risya akan join contest adik risya,

korang join jom...:)

senyuman yang menawan????nak letak picture ape yer...jom teman kan Risya cari picture yang terbaik..:P
errr...
errrr.....
errrr.....
errrrrr......


okey x????agak-agak menawan x????




okey..doakan Risya yer...byeee




Wednesday, November 23, 2011

please baca and doakan keselamatan beliau..

TERKINI MENGENAI PENYOKONG MALAYSIA YANG HILANG DI JAKARTA:

NAMA: AHMAD FIRDAUS BIN ARHAM
NO IC: 850512-05-5293
ASAL: TAMAN DATO' SYAHBANDAR, AMPANGAN, SEREMBAN

Pihak kedutaan Malaysia dilaporkan hanya menjumpai beg baju dan wallet sahaja. Sebarang maklumat lanjut akan dimaklumkan kemudian. Mohon klik 'SHARE' untuk sebaran.

kita doakan keselamatan dia disana ya...
p/s:hilang semasa menonton bola sepak pada sukan sea....

Friday, November 18, 2011

"CONTEST HADIAH BEST by JALAL"

Lagi 3 days nak balik kolej....tapi sekarang Risya dekat B*****...saja je tak nak bagi tahu....tapi sempat ke nak daftar kolej???sempat kot...hihihihi..kalau tak sempat ponteng la,:P
Risya rasa tak ada cerita hari ni,so...Risya nak join segmen my bro yang handsome ni..errrr(bodek la sikit kan...)hahahah....

jom join....

ala...kena letak picture kew??
lemah betul kalau picture2 nie...:P



yang mana Risya???cari la sendiri...hihihi

Risya tak mahu hadiah mahal just mahu hadiah...
jeng!!!!
jeng!!!!
jeng!!!!

sebab apa Risya nak TEDDY BEAR nie???
sebab Risya pengumpul TEDDY BEAR......sekarang nie lagi 2 teddy bear nak dekat 100...:)
pssssstttt...kalau boleh nak teddy bear warna putih tau..:P

mahu tag:

jom la join.....:)





Thursday, November 17, 2011

senarai peserta contest "my photoshoot"


assalammualaikum.....thanks sangat-sangat yang join contest risya...kalau korang belum join lagi....join la sekarang.....:)
senarai peserta:
  1. http://superdupersyaz.blogspot.com/2011/11/contest-photoshoot.html
  2. http://sitinorhajarhamid.blogspot.com/2011/11/contest-photoshoot-di-tag-lg.html
  3. http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/11/contest-photoshoot_6925.html
  4. http://sillylife96.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  5. http://mysterygurl97.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  6. http://diaryohhlala.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  7. http://yusraydah.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  8. http://sha-myheart.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  9. http://www.mohdkhairi.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  10. http://lynndamya.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  11. http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  12. http://mrsfadzlyana.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  13. http://dragneelmylife.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  14. http://mamalurveirfan.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html?m=1
  15. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  16. http://my-khalish.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  17. http://inibelogguwa.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  18. http://imarina95.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  19. http://azyralylayna.blogspot.com/2011/11/just-for-fun-k.html
  20. http://naddhra95.blogspot.com/2011/11/intan-suriani-dany-danial-amira.html
  21. http://lorongkiri.blogspot.com/2011/11/nak-join-la-contest-photoshoot-ni.html
  22. http://imsorry-ily.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  23. http://reynabali.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  24. http://fiqrakendet.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  25. http://peyansanstaro.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  26. http://atiezakaria.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  27. http://alifah-pandy.blogspot.com/2011/11/6th-contest-kli.html
  28. http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  29. http://naddspark.blogspot.com/2011/11/contest-photoshoot.html
  30. http://faishaluvnurrfatihah.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  31. http://fiezaphotography.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  32. http://merpatipurple-kis.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  33. http://shaanatasha.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  34. http://cikwanbulat.blogspot.com/2011/11/my-photoshoot-contest.html
  35. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  36. http://nazuhafazuka.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  37. http://mawarmialah.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  38. http://nurnabilah99.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  39. http://gadisbiha.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  40. http://girlprivateroom.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  41. http://luahanprasaancfeyyra.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  42. http://mizzamni.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  43. http://lovelyrawr.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  44. http://gadizchentadea-myown.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshot.html
  45. http://luvmydiaries.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  46. http://lovoiustory.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  47. http://belognoordiana.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  48. http://gadishlollipopinwonderland.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  49. http://pinkyyana.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  50. http://aqylanatasha.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  51. http://izzieizzam.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  52. http://ghadiskecik.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  53. http://hanislifestory.blogspot.com/2011/11/contestmy-photoshoot.html
  54. http://faten-afiqa.blogspot.com/2011/11/assalamualaikum-huhu.html
  55. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  56. http://ouhmystory.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  57. http://bunnydeul.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  58. http://darling-eqa.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  59. http://sepetpunyabelogg.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  60. http://hafizabasiruddin.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  61. http://miss-candy-nby.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  62. http://ainafarahindomo.blogspot.com/
  63. http://aq-suka-contest.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  64. http://atirahhayati.blogspot.com/2011/11/contest-photoshoot.html
  65. http://getknowmoreboutme.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  66. http://sesucikejora.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  67. http://fykapyka95.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  68. http://allabouteikyen.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  69. http://hazeim-miezah.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  70. http://duacintaduahatikamibersatu.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  71. http://secretbymira.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  72. http://mizzeyfaaelmo.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  73. http://ayielefthanded.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  74. http://asdfghjkliyana.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  75. http://syilaofficialblog.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  76. http://miszdotcom.blogspot.com/2011/11/contest.html
  77. http://ainhananipinky.blogspot.com/2011/11/first-time.html
  78. http://pearlpuffstory.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  79. http://iffahfakhira.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  80. http://wawaeiqa.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  81. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  82. http://dressdotdot.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot_30.html
  83. http://ierayna.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  84. http://alongnidar.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  85. http://welcometoasmiralife.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  86. http://cikfieqa94.blogspot.com/2011/12/contest-by-risha.html
  87. http://scharazakstories.blogspot.com/2011/12/jum-masuk-contest_01.html
  88. http://hazanis.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  89. http://bloginimilikbudakremaja.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  90. http://aredaluv.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshot.html
  91. http://haappygolucky.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  92. http://ceritacikika.blogspot.com/2011/12/ontest-my-photoshoot-by-farisya.html
  93. http://afifishamsuri.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  94. http://anisaida97-hidupkuduniaku.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  95. http://handmadeakuh.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  96. http://barneyisadinousar.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  97. http://aqu-happyselalu.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  98. http://miszathirah.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  99. http://cutefuldaydreaming.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  100. http://yanieluvislam.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot-by-miss-risya.html
  101. http://azsfearless95.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoots.html
  102. http://khairulwajihahthediter.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  103. http://hazanis.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  104. http://keysha1111.blogspot.com/2011/12/contedt-my-photosoot-0.html
  105. http://hidaya-kecik.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot-by-risya.html
  106. http://blockaida.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  107. http://azzalifestory.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  108. http://syedalkaff.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  109. http://lieyabahar.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  110. http://belogscikummi.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  111. http://yanaandfabolousity.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  112. http://lensa-statistic-photography.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  113. http://amirra-najihah.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  114. http://gadisloly.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot-by-farisya.html
  115. http://bilamieramembebel.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  116. http://lovemimuviolettaxious.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  117. http://afiqahsanusi.blogspot.com/2011/12/contest-by-farisha-fazilah.html 
  118. http://thomasedisonzzz.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot-by-risya.html 
  119. http://arianaaiyanalife.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html  
  120. http://amyqastory.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  121. http://noratiqahibrahim.blogspot.com/2011/12/syarat-syarat-follow-blog-risya-letak.html
  122. http://cahayacita2.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  123. http://humblekindlovely.blogspot.com/2011/12/assalamualaikum-bertemu-kita-sekali.html
  124. http://whisperallmysecret.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  125. http://the-gothic-lolita.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  126. http://cupcake-purplelicious.blogspot.com/2011/12/contest-my-photoshoot.html
  127. http://storycikbunnyhomei.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot-by-risya.html
  128. http://atienabila.blogspot.com/2011/11/contest-my-photoshoot.html
  129. http://garymenulis.blogspot.com/2011/11/kene-tag-lagiii.html
so,tunggu apa lagi..join la sekarang..:)
tarikh tutup 15/12/2011

Tuesday, November 15, 2011

contest "my photoshoot"



wahhh..buat pertama kalinya Risya akan anjurkan contest "my photoshoot"....
Risya harap para blogger join la contest pertama Risya nie...:)
syarat-syarat contest ni pun mudah aja...

  • follow blog Risya
  • letak banner di atas dalam entry anda
  • letakkan satu photoshoot anda
  • dan nyatakan lokasi picture tersebut
  • tag 3 org rakan
  • letak link anda ke ruangan komen
close: 15/12/2011

senang bukan...hadiah untuk contest ini ialah...

pemenang pertama:
topup RM30 + hadiah mesteri from brunei

pemenang kedua:
topup RM20

pemenang ketiga:
topup RM10

3 hadiah saguhati:
topup RM5

p/s: kalau kurang dari 20 pernyataan,content ini akan di batalkan....:)
juri terdiri daripada lecture - lecture di campus uitm,melaka
thanks my friend FARISYA ZAKIAH dari BRUNEI kerana sponser hadiah...:)




CANDID TIME CONTEST

assalamualaikum...
hari ini Risya ternampak contest cik muna kita nie....contest dia membuatkan Risya tertarik untuk menjoinkan diri Risya dalam contest nie...:)


apa syarat nya????syarat nya Risya kena meletakkan satu gambar candid....pic apa ya Risya mahu letak????
jom..check laptop jab...hihihihi


picture nie bersama classmate Risya , Ika....:) dekat bandaraya Melaka...

mau tag:

Monday, November 14, 2011

Contest Blog Simple But Awesome

assalammualaikum...
hari ini Risya nak join segmen Nurul Hanani 
apa yang menarik hati Risya untuk join segmen nie??? mesti lah hadiah nya yang memikat hati Risya...

Syarat - syaratnya tuk menyertainya... :
- A Malaysian blogger
- Mesti ada blog
- Follow blog ini ( tak wajib )
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali
- Tag rakan blogger ( tak wajib )
- Paste link entry di tapak komen 
 nak lihat hadiah-hadiah dia???
klik disini

so,korang apa lagi...jomlah join segmen ini....:)

Wednesday, October 19, 2011

Blogger! Jom Kenal

nak join??? klik genk

assalammualaikum...
Risya asal dari Negeri adat pepatih....sekarang belajar dekat UiTM dalam Bidang Sains Kuantitatif...
umur baru 19 tahun...
blog ni tentang pengalaman saya dan tentang Skuad bola sepak N9....
so,jom kenal....:)

Sunday, October 16, 2011

Segmen Eida Arina : Jom Berkenalan Blogger 1 Malaysia

click sini

merayap punya merayap,Risya ternampak pula segmen cik Eida Arina nie..so Risya pun join lah segmen ni..sebab bagi Risya segmen ni amat-amat bagus kerana mengeratkan lagi hubungan sesama blogger...

Full Name:Norfazilah binti Mohd Nor

nama manja(manje la sangat) hihihi:Risya @ iela (da memang dipanggil Risya,so terima je la hakikat) 

bufday saya:28 ogas 1992(da lepas da..:( )

Saya Belajar di Sekolah:SMK Serting Hilir Kompleks(felda) and SMK Lui Barat(felda)

Dan Sambung Study dekat Universiti : UiTM Melaka dalam course Quantitative Science

Nama Blog Saya :Sejenak Bersama Risya

Follower Blog Semasa Saya : 124 follower

Blogger Otai yang Saya Minat Gilerz :Ben Ashaari sebab apa saya minat dia? sebab dia BEST sangat...:)

I hope saya boleh kenal dengan semua para blogger dan dapat memberi kritikan di blog saya...selain membaca entry mereka..:)

Saturday, October 15, 2011

n9 menang lagi!!!!

hari jumaat memang hari paling gembira buat penduduk negeri sembilan...
sebab apa?
n9 berjaya masuk semifinal..huh..:) terbaik bha..
Risya betul2x x sangka..STAD sesak gila.....
tapi memang best la malam tue...
penyokong buat ombak satu STAD....
gempak gila....
mintak2 TOK MAT bagi bonus la yer!!!!
sebab tiga kali berturut2 masuk SemiFinal...
caya la n9

paling best sekali masa buat aksi hantu bonceng..hahaha

okey la...
so ,to all n9Futbol,utrasn9 ,PSNS
jom kita gegar kn STAR pada 22/10 nie jom....
Hobin jang Hobin!!!!!!!!

Friday, October 14, 2011

SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ..













SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ...


haii..oppss..lupa nak bagi salam..
assalammualaikum...
hari nie Risya terjumap pula segmen abg nasz kita nie..so Risya pun join la...x susah pow nak join segmen nie.....:)





Thursday, October 13, 2011

Contest DANIEL ADIE : SISPA


today,risya nak join lagi satu contest...
" Contest DANIEL ADIE : SISPA"


*klik sini*

ingatkan malas nak join tapi bila Risya tengok hadiah dia...wahhhhh!!!!best gila...da la Risya minat gila dengan angry bird...suke2X..
errr gambar senyuman ikhlas n palsu....aduh susah betul nak cari..hasil dari godeh mengodeh laptop akhirnya Risya pilih pic nie..:)



alamak..ada slogan la pulak perlu diisi...susah2x....
pening nak pikir!!!
pikir punye pikir akhirnye terhasil slogan ini
"Terkadang , senyuman palsu terukir apabila kita tidak bersedia berhadapan dengan sebuah camera ...:P

so Risya nak tag sapa yer!!






Wednesday, October 12, 2011

principle from how to win Friends and influence people..

assalammualaikum...
alhamdulillah tamat sudah buku yang risya baca 
"pRinciple from how to win Friends and influence people.."
nie buku dia..penulis dia Dale Carnegie..
apa yang Risya dapat rumuskan ialah:

become a friendlier person

1.dont criticize,condemn or complain.
2. Give honest and sincere appreciation. 
3. Arouse in the other person an eager want. 
4. Become genuinely interested in other people.
5. smile :-)
6. Remember that a person’s name is to that person the sweetest and most important sound in any language.
7. Be a good listener.
8. Talk in terms of the other person’s interests. 
9. Make the other person feel important—and do it sincerely. 
win people to your way of thinking
1. The only way to get the best of an argument is to avoid it.
2. Show respect for the other person’s opinions. Never say, “You’re wrong.”
3. If you are wrong, admit it quickly and emphatically.
4. Begin in a friendly way.
5. Get the other person saying “yes, yes” immediately. 
6. Let the other person do a great deal of the talking.
7. Let the other person feel that the idea is his or hers.
8. Try honestly to see things from the other person’s point of view.
9. Be sympathetic with the other person’s ideas and desires. 
10. Appeal to the nobler motives.
11. Dramatize your ideas.
12. Throw down a challenge.
be a leader

1. Begin with praise and honest appreciation.
2. Call attention to people’s mistakes indeirectly.
3. Talk about your own mistakes before criticizing the other person.
4. Ask questions instead of giving direct orders. 
5. Let the other person save face.
6. Praise the slightest improvement and praise every improvement.
7. Give the other person a fine reputation to live up to. 
8. Use encouragement. Make the fault seem easy to correct.
9. Make the other person happy about doing the thing you suggest.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...