ultras page here!!!! n gollllll!!!!!


Photobucket

Friday, December 30, 2011

Contest Kreatif Menulis Bersama HOB




HANYA KERANA SEBUAH PERSAHABATAN

Faz tiba di lapangan terbang Antarabangsa Kuala Lumpur(KLIA) tepat pukul 5 petang. Dari jauh dia sudah melihat keluarganya yang datang dari kampung menanti ketibaannya. Lima tahun masa berlalu,sungguh cepat masa itu berlalu. 

"Malaysia, I love U..Risya i'm back.Sorry everything"..Bisik Faz

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"Hoi Risya,kenapa termenung hah..kau OK tak??" ujar Faz setelah melihat sahabat karibnya itu termenung.
"Faz,aku OK lah".suara Risya bagai dengar tidak dengar sahaja.
kringgg!!!!! Masa rehat sudah berlalu. Para pelajar lari lintang pukang membeli makanan sebelum masuk ke kelas.
Suasana di Enam atas Zamrud amat bising sekali. Tiba-tiba suasana yang bising berhenti menjadi senyap seketika pabila guru futsal,encik Fairuz melangkah masuk ke dalam kelas tersebut.
"assalammualaikum semua" ujar Cikgu Fairuz.
"Saya ada berita mahu sampaikan,tiga orang dari pelajar kita terpilih dalam Sukan Malaysia( SUKMA) di Melaka tahun hadapan". sambung beliau lagi.
Faz,Risya,Ayuni,Killa dan Farah begitu berdebar menanti keputusan yang akan diumumkan itu. Setelah menjalani pemilihan di kompleks Rakan Muda Paroi, dua minggu lepas,kini mereka bakal menanti keputusan yang bakal mengubah hidup dan hala tuju mereka.
"mereka yang bakal menjalani kem latihan SUKMA ialah Fazziela,Farisya Najwa dan Farah Syuhaida..kamu semua ambil borang pada saya di pejabat.'' ujar Cikgy Fairuz sambil berlalu.
"tahniah la beb..hebat sungguh engkau".ujar rakan-rakan mereka dan menyatakan sokongan mereka terhadap Risya,Faz dan Farah.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Setelah habis kelas bahasa melayu,Faz terus berlari ke garaj motor dan menunggang dengan laju untuk memberi tahu keluarganya.
"mummy!!!!!!!". jerit faz
"apo dio.tojorit-jorit hah". marah puan Asnah kepada anaknya.
"Faz terpilih untuk ke SUKMA mak." 
"apa?????berapa kali aku kata dengan engkau aku tak mahu kau melibatkan diri dalam Futsal lagi.Faham???.teriak encik Irfan dari luar Rumah dengan wajah garang.
"engkau mahu kaki engkau tu patah lagi ke??x serik lagi??"tambahnya lagi.
"tapi daddy..".
"keputusan aku muttamad". Encik Irfan berlalu pergi 
"mummy..".
"dengarlah nasihat daddy tu Faz" ujar Puan Asnah sambil berlalu.

Ameliyya Fazziela terus berlari kedalam bilik sambil menangis..hatinya bertambah sedih apabila cita-citanya untuk menjadi pemain wanita terbaik Malaysia terpudar begitu saja.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Keesokkan harinya,setelah tiba ke sekolah,Risya tercari-cari kelibat Faz.Sebaik muncul,Risya meluru ke arah Faz.
"Faz!!!jom hantar borang ni dekat cikgu Fairuz jom". ujar Risya tanpa menyedari hal itu tidak sama sekali berlaku.
"Apa??????????????????,what strong with you?kau dah berjanji dengan aku,walau apa pun terjadi kau mesti pergi."teriak Risya dengan nada yang tinggi apabila Faz memberitahu hal sebenar.
"tapi.."
"no tapi-tapi..mulai saat ini..kau bukan kawan aku lagi.fullstop". Risya berlalu tanpa mendengar penjelasan Faz dahulu.
"maafkan aku Faz..aku mahu bersama engkau buat kali terakhir tapi aku juga terpaksa memutuskan persahabatan kita". Bisaik Risya.

setelah tamat persekolahan,Ameliyya Fazziela melanggah ke bilik dengan hati yang pilu.begitu sanggup Risya memutuskan ikatan persahabat dengan dia setelah hampir 8 tahun bersama.Malam itu Faz tidur dengan ditemani air mata.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

sudah lima bulan berlalu..keputusan STPM akan diumumkan hari ini,akan tetapi perhubungan Faz dan Risya masih lagi retak..

"Alhamdulillah,terima kasih Ya Allah". Faz berjaya mendapat 4 A prinsipal menadahkan kesyukuran terhadap Illahi. Faz pergi kearah Risya yang keseorangan di bangku.

"hye sya,kau dapat berapa??"
"ada kau kisah aku dapat berapa?" ujarnya sambil berlalu.

air mata Ameliyya Fazziela tertumpah lagi hanya kerana seorang sahabat.

Tin..Tin...bunyi motor posmen menyedarkan Faz dari lamunan , setelah mengambil sampul surat di tangan posmen..hati Faz berdebar-debar melihat isi kandungan surat itu.

Anda berjaya ke universiti brunei darul salam(UBD).

Hati Faz gembira tapi dalam masa yang sama sedih untuk meninggalkan Risya kerana hubungan mereka tidak pulih lagi..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Setelah berada empat minggu di UBD, Faz dapat menyesuaikan diri bersama-sama Aimi amalidya,ak azim dan ramai lagi rakan-rakan sekuliahnya.

kringggggg!!!!!!bunyi telefon menyebabkan Faz terbangun dari tidur..
"sapa pula yang call malam-malam buta ni" rungut Faz.
"hello kak Faz,nie adik kak Risya..Kak risya...."Akmal tidak meneruskan kata-katanya,hati Faz berdebar-debar menanti kata-kata akhirnya.
"akak Risya dah tak ada.dia kata dia ada email sesuatu untuk akak...."ujarnya pelahan tetapi Faz masih boleh mendengarnya.
Faz terpaku sebelum membuka laptopnya,dia sudah tidak perdulikan air matanya lagi.

"to fazziela....Risya sebenarnya menghadapi penyakit yang tidak lagi diubati iaitu barah otak..maafkan Risya kerana merahsiakannya dari faz..bukan kehendak Risya juga mahu memutuskan persahabatan kita,tetapi Risya tak sanggup melihat Faz tangisi permegian Risya.Risya juga rancang untuk hancurkan hubungan kita,risya juga rancang supaya risya tidak boleh pergi ke SUKMA..janganlah faz marah dekat mummy and daddy sebab risya yang merayu pada mereka.Risya ingin sekali peluk faz,tapi Risya ego,Risya takut,Risya sedih,sedih kerana Risya tak mahu Faz korbankan cita-cita Faz lagi..oleh kerana Risya sakit.akhir kata dari Risya,maafkan Risya,Risya sayang Faz,."



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tamat!!!

kita sedekahkan Al-fatihah kepada FARISYA NAJWA semoga roh nya dicucuri rahmat.

p/s: semua pilik nama yang di blog aku and nama sebenar aku,yup nie nama hasil gabungan aku dengan kawan baik aku,arwah risya..dan nama ini juga aku gunakan untuk anak angkat aku di brunei,(kawan aku punye anak)..
:)

thankz kepada aimi n ak azim coz aku pinjam nama kamu bah..nda marah sama aku ya..:)









harimau malaya II part 2

Assalammualaikum...

syukur kepada Allah,Risya masih lagi bernafas di bumi ini...

ini ditujukan kepada yang minat bola je ea...:)



siapa mahu membeli baju boleh la ke FB CINOS or http://www.cinoscaraku.com

ini merupakan cetakan ke-2 setelah cetakan pertama mendapat sambutan mengalakkan..:)




peringatan: jangan nak tackle la boss Risya tue..hahahah..(gurau jew..:P)

Caraku Art & Design sedang mencari AGEN di seluruh Negeri untuk tahun 2012.. Sesiapa yang berminat boleh tinggalkan email di http://www.cinoscaraku.com 
or
siapa berminat boleh la PM Risya...


Thursday, December 29, 2011

" Tagline Blog Aku CUN "

assalammualaikum


Risya kembali menyertai aktiviti fiQ'Ra


nie header blog Risya



tagline Risya: ' berharap kasih ini tidak berhenti nadinya,walaupun nafas terakhir dihembus '

kenapa Risya pilih tagline diatas???

because mak risya pernah cakap "kasih sayang dia pada suami n anak2x kan berhenti sampai bila2 walaupin dia tak ada lagi di dunia ini..:)"


nak


 kategori 1 ( gift post ke rumah )



Wednesday, December 21, 2011

" Story Aku & Lagu "


geng fiQ'Ra


risya pilih lagu AYAH DAN IBU by SUDIRMAN..

kenapa Risya pilih lagu ni???
setiap kali dengar lagu ni air mata Risya pasti mengalir..lagu ini amat mendalam..Risya ingat bila Risya nyanyi lagu ni dalam satu program depan my mum and dad Risya tersentuh and perasaan sedih menyelubungi diri..
bila tengok my mum and dad menangis lagi la..
errr..x boleh nak gambar kan..





hargailah mereka selagi mereka ada..:)
kerana mereka sudah melahirkan dan membesarkan kita..:)
jangan lupa balas segala jasa mereka..sesunguhnya tanpa mereka,tiadalah kita di dunia ini..
for my mom and dad..
i really luv u..tq for everything...you'all are my hero
adeq sayang mak abah..
:)


da baca???like la



Friday, December 16, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011..

klik SINI

okey la...penat Risya tulis panjang2 tadi..rupanya internet xde..sakit aty..


ok...Risya merupakan pelajar SAINS QUANTITATIF di UiTM MELAKA...
Risya ambil course nie sebab Risya memang minat gila dengan MATEMATIK...
orang kata course Risya KILLER SUBJEK...tapi bagi Risya terpulang la pada individu..lagi pun Course nie banyak cabang kerjaya yang boleh kita pergi...:)
 pada adik2 yang dekat luar sana yang ingin menjejakkan kaki di menara gading...akak nak pesan pilih lah course yang adik minat n jangan ikut kawan2..sebab itu masa depan adeq...:)
byeee...


Thursday, December 15, 2011

Geng fiQ'Ra activity 3: " Jom Reka TAGLINE "




blogger card dari FiQ'Ra

syarat:


1) buat entry tajuk " Jom Reka TAGLINE "
2) letakkan blogger card dalam entry 
( yang belum ada kad pun boleh join tapi kena daftar dulu )
3) reka 1 sahaja tagline untuk GENG fiQ'Ra
contoh: "andai GENG fiQ'Ra berbicara" huduh pulak tagline ni kan.. hehe
if nak buat design logo pun lagi alright.. janji bertemakan GENG fiQ'Ra :)


Photobucket

tarikh tutup: 15/12/2011 

errrr....lawa x agak2 nya????

Wednesday, December 14, 2011

1st Contest Gambar Saya Menarik!!! by Ain.


nak join??? klik SINI

Risya terjah blog member Risya nie..tiba-tiba terpandang 1st contest Gambar Saya Menarik!!!by Ain ... Risya bab gambar-gambar nie memang suka benar..
huhuhuhu...
errmmmm...nak letak pic apa yer....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
masa nie dalam bas nak bali N9....picture nie paling suka sekali sebab ramai yang x knl Risya masa nie

Gotong-royong Kolej,di uitm melaka...act. saja buat2 rajin masa ni..hihhih

on the way pergi kenduri Rumah member..masa nie dapat jumpa dengan Hero pujaan malaya,Aaron aziz

nak tag:



Monday, December 12, 2011

Update hadiah contest "My Photoshoot"

salam 1 Malaysia...
Risya nak update hadiah contest My Photoshoot
Alhamdulillah setakat jam 6 petang tadi seramai 105 blogger yang menyertai contest nie...

membebel lak Risya nie kan....

ok la..hadiah dia ialah...

topup RM30+hadiah misteri from Brunei

hadiah from my best friend(dia suruh secret kan name dy) + topup RM20

topup RM10 + hadiah from my DADDY n MUMMY...(thankz dad n mummy)

RM5 for blogger yang bertuah..:)

kepada yang join...thankz yer...sayang kamu semua...:)

tarikh tutup 15/12/2011...
tarikh umumkan keputusan 20/12/2011
hadiah akan diposkan lambat sikit yer...maybe bulan 1...coz 








Thursday, December 8, 2011

" Jangan Tengok Camera By GENG fiQ'Ra "

fiQ'Ra ajurkan lagi contest untuk Geng fiQ'Ra...

syarat-syarat dia???

1) buat entry tajuk " Jangan Tengok Camera By GENG fiQ'Ra "
2) letakkan blogger card korang dalam entry..
3) upload gambar korang yang tak tengok ke arah camera
tapi
jangan sampai tak nampak muka langsung tau.. sebab nak kenal rupa semua GENG :)

itu saja.. mudah kan? gambar akan di upload di page blog fiq'ra pancake :)

hantarkan link entry di entry ini sampai 10 disember 2011, 11.59 malam 

kad blogger???
wait yerrr...

No. Blogger Card - A07fiQ'Ra24

picture yang Risya pertaruhkan ialah.......




semoga saya berjaya yer,,,:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...