ultras page here!!!! n gollllll!!!!!


Photobucket

Tuesday, December 11, 2012

Gempak : pelakon Shahzril menjadi Misi(nurse)

Assalamualaikum...

Panas..Panas..Panas.. bersama saya Riss dalam Rancangan "saya orang noghori" oppssss ada bakat tak nak jadi seorang HOST.... tapi hari kita nak gosip tentang pelakon yang meningkat naik dalam pesada hiburan kita.. waaaa... bikin panas ni..jom kita terjah artis ini...


kenal tak? tak kenal? 

Riss diberi tahu, Bahawa Shahzril Ahmad menjadi jururawat? kenapa beliau bertukar kerjaya? adakah Beliau muak dengan Dunia Seni Ini? jom kita dapatkan berita ini dari mulut Shahzril Ahmad sendiri...

" Act ini adalah Drama ABANG MISI terbitan Juanridz Production atas arahan Wan Cromox. Teraju utama drama 13 episode ini ialah Syed Ali, Jue Aziz, Rizal Jaafar,Syarifah Syahora, Keena Mentor, Elly Raja Lawak dan saya sendiri.. Dama ini mengisahkan pelajar lelaki yang dipaksa ibunya untuk menjadi seorang nurse. Dalam fikiran dia, nurse sesuai untuk lelaki yang Lembut.. Disana dia mendapat 3 orang lagi kawan lelaki dan tidak lembut.... tetapi pelajar lelaki ini tidak disukai oleh seorang lecturer perempuan yang cukup dikenali as a "ANTI LELAKI". adakah dalam drama itu ada percintaan? Saksikan sendiri nanti di RTM..."

la.....Drama rupanya, Ingatkan Shahzril sudah bertukar kerjaya..apa2 pun Riss ucapkan tahniah kepada Shahzril diatas kerjayaan Drama tersebut... Jom saksikan gambar-gambar yang sempat Riss ambil dari Shahzril..

opsss sebelum itu...ramai yang tanya "Shahzril tak bercinta dengan artis di LUAR Lokasi ke? "
" Perempuan idaman Ril, Ril tak mahu ada kena mengena dengan dunia seni"
opssss... so kepada perempuan di luar sana, janganlah menjadi artis... berjumpe lagi dalam gosip yang panas...byeeee...=p

  

Tuesday, November 27, 2012

contest: i choose to wear hijab

Assalamualaikum....

Risya ternampak satu banner 
l
l
l
l
V


dari blog Salwa Ismail 

" I choose to Wear Hijab "

berbicara mengenai hijab, Riss mula berhijab sepenuhnya semasa tingkatan 4.. sebelum ni, Riss on/off .... Riss sedar permakaian hijab merupakan identiti umat islam... seperti kata ustaz Idrus Azhar " bertudung tak wajib, tetapi menutup aurat wajib".. 

peaceee...

masa ikut boss g shooting drama...:)

so, kepada yang masuk " i choose to wear hijab " good luck ur all.... =)
thankz kakak comey, Salwa sebab jalankan contest ini...=)

Friday, November 2, 2012

Mimpi Shahzril Ahmad Menjadi Pocong?

Assalamualaikum

Siapa tidak kenal dengan Shahzril Ahmad,Seorang peserta Hero Remaja dan kini Bergelar Pelakon,model dan mana tahu bakal bergelar penyanyi. Opss..berkenaan dengan mimpi di atas, suka cita nya Riss sendiri tidak tahu mengapa dia boleh menjadi Pocong di dalam mimpi Riss..


kamu semua bayangkanlah muka sehensem dia tetiba menjadi pocong...kelakar bukan? hihihi.... Riss pun tak  tertahan gelak bila teringat kembali mimpi itu... Riss pun berceritalah dengan Shahzril pasal mimpi dia jadi pocong...
ceritanya begini
" kejadian berlaku di sebuah kampung kerana minyak kereta sudah habis, dalam keadaan gelap ditengah malam, Riss pun dengan berani berjalan kerana ternampak sebuah rumah banglo . setiba di Rumah tersebut, Riss memberi Salam tetapi tiada orang menjawabnya..tetiba sahaja Riss rasa buru roma Riss tegak berdiri.... Riss pun berpusing patah balik ke kereta dan masa itulah pocong yang mirip Shahzril muncul dengan Tiba-tiba..... dan dengan tiba-tiba juga Riss terasa ada orang tampar Riss, Rupanya adik Riss yang tampar Riss suruh Solat Subuh"

tamat cerita itu.. Akibat daripada Itu, Shahzril perli Riss dengan menghantar gambar poconggggggg!!!!!! setiap malam dia akan whatsapp Riss dan hantar gambar2 tersebut.....dan disebabkan itu juga Riss terpaksa tidur buka lampu...nak tengok Shahzril hantar gambar apa? Riss rasa tak payah lah....sebab Riss dah padam gambar2 tersebut.
Shahzril: sory pasal mimpi tersebut ok.....hihihihi

Tuesday, October 30, 2012

Dhiya Hero remaja di iklan Roller Coaster

Assalamualaikum...

sebenarnya Riss hendak update blog Riss tentang Iklan Roller Coaster di TV3... akan tetapi Video yang Member Riss hantar kepada Riss hilang akibat daripada virus yang melimpah - limpah didalam laptop Riss... so, Riss tadi belek-belek facebook Dhiya...Riss terjumpa satu video yang dirakam oleh peminat beliau, Thanks sangat-sangat kepada yang merakamnya. Kepada sesiapa yang belum sempat melihat aksi-aksi Dhiya di dalam iklan tersebut, mari kita saksikan bersama...
Terimalah iklan dari Dhiyauddin Ariffin atau lebih dikenali sebagai Dhiya Hero Remaja!!!!! 

video

sudah melihat? komen anda bila melihat aksi Dhiya? menarik bukan... sememangnya Dhiya amat berbakat dalam bidang seni ini.. Jadi support la beliau...=) 
satu sahaja pesanan Riss untuk Dhiya " bila sudah popular,jangan sombong, ingat Allah dan family...ingat bagaimana kamu bersusah payah melangkah dalam bidang ini...=) "

Dhiya Hero Remaja Full

@DannAriff ( twitter )
dhiyagallery ( instagram )


Wednesday, October 10, 2012

Azmeer Yusof Sah ke Negeri Sembilan

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana diberi peluang untuk Riss menulis di dalam blog Riss ini..

Pemain bola, AZMEER YUSOF sah ke Negeri Sembilan pada musim hadapan. Di petik dalam PAGE beliau,
"Saya mengambil keputusan untuk bersama dgn pasukan Negeri Sembilan pada musim depan"
( excited bila dengar Azmeer masuk team Kesayangan Riss ni )
Welcome to STAR of PAROI Azmeer Yusof.
walaupun Azmeer Yusof pernah bermain di team Negeri Sembilan sebagai pemain pinjaman tetapi untuk kali ini beliau mengambil keputusan untuk terus kekal bersama skuad Negeri Sembilan.

Photo

nama: Azmeer b. Yusof
umur: 22 tahun ( 25.05.1990 )
posisi: def kiri
asal: taiping, Perak
mewakili: KL FC ( 2006-2008 )
Perak FC ( 2010-2011 )
Pos Malaysia ( 2012 ) 
N.9 ( KINI )

Riss dan semua Penyokong Negeri Sembilan mengharapkan kehadiran Azmeer Yusof akan menguatkan lagi team Negeri Sembilan pada musim Hadapan. So, Good Luck,Selamat Maju Jaya dan Selamat Datang ke Negeri Adat Pepatih ini....=)
Kehadiran anda memang kami alu-alukan...=) Maaf, tidak sempat nak temubual seperti finallis Hero Remaja sebab Riss buzy dengan Final Exam..

p/s: doakan Riss semasa Casting model dan host nanti...peace....Riss juga mengucapkan tahniah kepada kawan Riss, Najib Muhammad dan Shahzril Ahmad kerana menyinarkan diri dalam bidang lakonan.. dan kepada Cik Alia, Riss bukan nak Femeskan diri Riss dengan berkawan dengan Model, Artis, Hero Remaja, Pelakon tetapi mereka ialah kawan Baik Riss...maaflah kalau Riss selalu update status atau tweet dengan mereka..nampak macam ambil kesempatan tapi mereka kawan saya.=)


Monday, October 1, 2012

pakej sentuhan hati : PhotoCuns Photography


Assalamualaikum...
ada diantara kamu yang sedang mencari-cari photoghaper?
ya! Risya sarankan kamu semua mengambil PhotoCuns Photography
kenapa?
hal ini demikian kerana PhotoCun's Photography telah mengadakan pakej yang cukup-cukup
menarik,tertarik dan yang penting murah dan murah...

senarai pakej:

Pakej Beginner - [ Nikah + Sanding ] :-

1. 1 Album Gambar [ 120 Keping Saiz 4R ]
2. 1 Gambar + Bingkai Kayu [ 11R ]
3. 1 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
4.Unlimited Photoshoot
5. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
6. Seorang Jurugambar Professional
Pakej Amatuer - [ Nikah + Sanding + Berinai ] :-

1. 1 Photo Book 10in x 12in [ 20 m/s ]
2. 1 Gambar + Bingkai Kayu [ 16in x 24in ]
3. 1 Album Gambar [120 Keping Saiz 4R & 2 Keping Saiz 8R ]
4. 1 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
5. 1 Mockup DVD Cover
6. Unlimited Photoshoot
7. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
8. 2 Orang Jurugambar Professional
9. Percuma 1 Beg
10. Percuma 2 Helai Baju PhotoCun's Photography [ Free Size ]
Pakej Semi Professional - [ Nikah + Sanding + Berinai ] :-
1. 1 Custom Album 12in x 12in [ 20 m/s ]
2. 1 Gambar + Bingkai Kayu [ 16in x 24in ]
3. 1 Album Gambar [120 Keping Saiz 4R & 3 Keping Saiz 8R ]
4. 1 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
5. 1 Mockup DVD Cover
6. Unlimited Photoshoot
7. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
8. 2 Orang Jurugambar Professional
9. 1 DVD Slide Video + Song [ Duration 5 Minutes ]
10. Percuma 1 Beg
11. Percuma 2 Helai Baju PhotoCun's Photography [ Free Size ]
Pakej Professional - [ Nikah + Sanding + Berinai ( pihak lelaki & perempuan ) ]:-
1. 2 Custom Album 12in x 12in [ 20 m/s ]
2. 2 Gambar + Bingkai Kayu [ 16in x 24in ]
3. 2 Album Gambar [120 Keping Saiz 4R & 3 Keping Saiz 8R ]
4. 2 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
5. 2 Mockup DVD Cover
6. Unlimited Photoshoot
7. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
8. 2 Orang Jurugambar Professional
9. 2 DVD Slide Video + Song [ Duration 5 Minutes ]
10. Percuma 2 Beg
11. Percuma 2 Helai Baju PhotoCun's Photography [ Free Size ]
bayaran Tempahan - Rm200.00
Semasa Majlis – 80% dari Harga Pakej
Baki Bayaran – Semasa Penyerahan Bahan Gambar
Photo Photo Photo Photo
Photo
see....picture-picture dia amat bersesuaian dengan bayaran yang dikenakan..=)
jika ada sebarang pertanyaan sila hubung  012-753 4454 ( muhammad Agus Jamat )

Monday, September 24, 2012

Abdul Fattah juara HERO REMAJA 2012

Assalamualaikum..
Bersyukur ke hadrad Illahi, Risya masih diberi peluang lagi untuk hidup diatas bumi yang bertuah ini. Terima kasih Ya Allah!!! 


Alhamdulillah, Hero Remaja telah melaburkan tirai pada 22 september 2012, di Dewan MCA, Kuala Lumpur. Tahniah kepada semua Top 22 Hero Remaja 2011/2012. Akan tetapi adat pertandingan mesti ada menang dan kalah, tidak terkecuali dalam Hero Remaja.
Abdul Fattah mohd Amin ( Abdul Fattah ) berjaya merangkul Gelaran Hero Remaja pada edisi kali ini. Beliau telah memenangi RM 5,000 dan sebuah motosikal Naza 650z. Mohd Syafiq Syamim Abdul Razak ( Syafiq kyle ) pula memenangi tempat kedua dan Mohd Shahrul Ridzwan Hashim ( Syarul Ridzwan ) memenangi tempat ketiga dalam pertandingan Hero Remaja pada kali ini.
Selain itu, Hero Macho disandang oleh anak kelahiran Seremban, Nazrief Nazri dan Hero Favorite disandang oleh Azfar ... Risya ucapkan tahniah kepada semua para pemenang dan kepada yang tidak bernasib baik, kamu adalah terbaik.. Diminta kamu semua bergiat aktif dalam dunia seni ini dan tingkatkan pretasi dan kurang kontrolversi.. ( macam salah eja je )

 
FIRST PLACE
Abdul Fattah

SECOND PLACE
Syafiq Syamim

THIRD PLACE
Shahrul Ridzwan

HERO MACHO DAN FAVORITE
Nazrief Nazri dan Azfar

All the TOP 22... =) you are the best...

Risya harap lepas da jadi Artis tolong jangan sombong.. Risya mahu kamu semua jadi seperti sekarang..yang sentiasa melayan pelbagai karenah fans kamu.. so, good luck n all the best to all... =)

Monday, September 10, 2012

pendatang baru : ERY MA'AROF

Ery Ma'arof

salam 1 malaysia.. disini Risya begitu gembira kerana dapat menemu ramah jejaka handsome dan macho ini siapa lagi kalau bukan Daing Zairi bin Ma'arof atau lebih dikenali sebagai Ery Ma'arof. beliau merupakan anak ke 12 dari 14 orang adik beradik ini berasal dari Ayer Hitam, Batu Pahat.
 Jejaka yang lahir pada 8 oktober 1984 ini merupakan seorang pendatang baru dalam arena industri tanah air ini.. Antara lagu-lagu beliau ialah melukis awan dan terpaut.
Jom ikuti perjalan ERY dalam menempuhi onak duri dalam persada hiburan muzik tanah air.

Bagaimanakah anda boleh berkecimpung dalam dunia seni ini?

Ery aktif menyanyi sejak berumur 11 tahun…sbenarnya dah lama nak nak menjadi penyanyi tetapi keluarga suruh belajar dulu sehinggalah ery habis belajar di UKM….minat yg mendalam menyebabkan ery bertekad untuk melahirkan single album…

Siapakah yang mula2 membawa anda kedunia seni?

Ery diperkenalkan kepada Saari Amri oleh kawan ery dan Alhamdulillah selepas mendengar demo dr Ery, abg Saari bersetuju untuk menghasilkan satu lagu nyanyian Ery dan akhirnya terhasillah lagu Astaghfirullah Al Azim dan Tak Takut….dr sinilah bermulanya karier ery sbg penyanyi…

Adakah single pertama anda mendapat sambutan dan diterima masyarakat?

Alhamdulillah lagu Astaghfirullah Al Azim mendapat sambutan yang sebaiknya dr semua peminat muzik tempatan..Lagu berkonsepkan ketuhanan ini telah pun dilancarkan pada 13 Ogos 2011 semasa bulan Ramadhan yg lepas…

Pernah menyertai mana-mana pertandingan nyanyian?

Banyak pertandingan yang ery sertai sebelum ery menceburi industry ini..Antaranya Sinaran Rakan Muda, Metro idol, Bintang UKM dan banyak lagi.

Harapan anda di dalam industry hiburan ini?

Ery berharap kehadiran Ery diterima oleh semua dan sokongan semua amat ery harapkan untuk ery terus bertapak dalam industry ini…Azam ery untuk tahun 2013 ialah ery akan mencipta lagu untuk diri sendiri dan kepada sesiapa penyanyi yg memelukan lagu baru…

begitulah temu bual ringkas diantara Risya dan Ery.. kepada sesiapa yang masih belum dengarkan lagu Ery, dengarkanlah di SINI!!!
l
l
l
l
V

melukis awan

terpaut

astaghfirullah al azim

p/s: tengah edit picture Risya dengan player, jika tidak ada arah melintang Risya update minggu nie..=)

Monday, September 3, 2012

Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Syapalikh FM

Assalamualaikum..
syukur ke hadrat Illahi kerana dengan ini Risya diberi lagi kesempatan untuk menulis blog ini... Sebelum itu, Risya nak sangat u'all memberi support kepada FINALIST HERO REMAJA 2011/2012... Sesiapa yang belum ada tiket, if nak beli boleh la berhubung dengan finalist itu sendiri or dengan Risya... Then, Risya juga minta sesangat kamu semua support my friends Akira Shukri n Hez Hazmi , if x kenal, search lah YOUTUBE and seorang lagi member saya, Ery Ma'arof seorang penyanyi baru.. =) 

Aduh membebel pula Risya nie... Marah pula nanti member Syapalikh FM community ( hihihihi ). opsss da tengok belum tajuk di atas? belum ? err mesti tipukan... tapi kalau tak baca lagi, Risya tulis lagi sekali..

Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Syapalikh FM

credit: Al-Fath

serius Risya katakan best sangat2 kalau join sebarang aktiviti daripada Syapalikh FM.. sampai Fitfitri berkata di dalam twitter

"Tadi jumpe kawan baru,,sangat seronok,..baik2 belaka..iela, yaya, fatin k.linda, nad, mawie.. *tu jelah yang den igt..haha"

mesti korang tak percayakan, let see picture2 yang sempat di snapppp

mee kasri the bestt!!!!

so sweettt.....pasangan yang bahagia... Abg AMIERUL n K.LINDA

 
pasangan bahagia ke dua... Abg EDY n YAYA

"peaceee" ---> nad

live from mawie

duet from yaya n Citan


teringin nak timbang anak sendiri katanya...Risya doakan abg amierul n kak linda cepat2 menaiki pelamin..opppssss


keluarga bahagia, citan n family.. =)


Tiya n family.. thankz Tiya coz membawa kuih kelepong untuk kami semua..


kalau ada Nad disitu, da gerentilah meja itu dipenuhi gelak tawa Nad jew kan.... errrrr... jangan marah ye Nad, sekadar gurauan... hihihi


sweet couple---> Che Lee Bangi n wife

Model makanan... Fatin n Yaya


see rambut anak Citan tue, Agak2 kalau cicak jatuh mati x?


kak Ally with Yaya At taman bunga ( memandai aku jew dekat taman bunga..hihih )


Si Rambut pacak with penyanyi pujaan ramai.. YUNA.... hahahah ( deq, sory..lupa nak tanya nama ary tu )


with Tuan Rumah, wan


with mak cik n uwan.. =) sporting giler gua cakap lu uwan n mak cik nie

DJ2 syapalikh FM.. radio kito lopak kito


jangan di tanya kenapa jadi macam itu..
( minta maaf kepada siapa tengok picture ini n the other picture dekat Syapalikh FM... im sory, n Adeq xkan buat lagi )


ini... saya tak sempat nak beramah mesra coz nak balik masa nie..=)


Tiya with Zuezu Beida Noor


bak kata abg Edy " this people yang banyak menaikkan nama Syapalikh FM... thankzzz"


pewitttttt....model orkid tueee


with DJ Al-Fath


live from kak Azieee


last picture terimalah 4 dara yang woooooo... cute bangat dongggg...=)

ermmm mesti ramai yang tanya kemana perginya picture2 Risya..for ur information, Diorang manalah nak tangkap picture Risya kan... Risya mana femes cam dorang..hahahah.. gurau je la... Risya memang tak akan masukkan Picture Risya di sebabkan hal tertentu..weeekkkk ..=p

Risya sarankan korang semua dengarkanlah http://www.syapalikhfm.net/  n masuk dalam grup kami di Syapalikh Community... memang korang tak terasa sia-sia, mereka tak bataskan UMUR dalam pergaulan, kami semua dah macam satu keluarga yang bahagia...kerana bagi kami, Umur tidak penting dalam persahabatan...Ada disini yang Risya baru jumpa, tapi Risya sendiri rasakan kami sudah lama kenal..Grup syapalikh community tidak macam grup yang lain.. Risya mengaku Risya BLOGGER tapi ada di antara grup di Blogger mementingkan ke FEMES an seseorang blogger... tapi bagi Syapalikh Community ia satu kelainan yang dapat Risya sendiri rasakan..
thanks kepada ADMIN2 n DJ2 syapalikh Fm...walaupun Risya baru lagi dalam Grup ini, tetapi korang semua melayan Risya dengan baik sekali.. thankz so much.. Risya tak tahu bagaimana mahu hargai jasa baik kalian... muahhhhhhhhh

baiklah, setakat ini saja episode Rumah terbuka SYAPALIKH FM... kita jumpa di FAMILY DAYS PB partII... =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...