ultras page here!!!! n gollllll!!!!!


Photobucket

Thursday, October 30, 2014

Pengalaman di temuduga separa perubatan

Hye guys...before i start berkarya, i nak bagitahu lelaki di luar sana, tolong jangan nak belitkan fakta yang betul yer..jangan kata perempuan menipu, kesian kawan i, ex dia kata kawan i yang dok usha kawan i tu sambil dibantu kawan kepada kawan i tu.. tapi sebenar bukti siapa yang usha sapa dulu masih ada ditangan kawan i tu..so,lelaki di luar sana, be careful untuk menyampaikan cerita..peace..dan tolonglah jangan panggil wanita itu BANGSAT yg disebabkan kesalahan kamu yg sudah terkantoi itu.

okey,selesai sesi ceramah itu sebentar tadi.Pengalaman mengajar kita kan..ini kali kedua i dapat interview untuk goverment. Act interview untuk separa perubatan ini lagi senang dari interview bahagian office askar. Pertamanya, mereka hanya menanyakan latar belakang kita.contohnya, berapa adik beradik kita, kita study mana, buat apa..itu sebenarnya hanya mahu melihat kepetahan kita bercakap dan cara kita..

second, mereka akan tanya matlamat kita untuk bekerja,so jawap la, tapi harus di ingat kan jangan tergagap2 bila bercakap kerana itu merupakan markah kita. seterusnya, kita mestilah tahu peranan kerja yang kita minta, seperti i, i minta MA, penolong pegawai farmasi dan nurse..jadi i kena tahu peranan setiap kerja yang i minta tu...

last sekali, bila selesai interview dont forget wish thanks dekat penemu duga kamu itu..so, dengan berakhir sesi interview tu, insyaallah dengan apa yg dia bg tahu,ila boleh lulus...:) Alhamdulillah..

No comments:

SinGgAH SiNi

jom singgahPhotobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...