ultras page here!!!! n gollllll!!!!!


Photobucket

Thursday, October 30, 2014

#PermintaanCikKyra ---> kenali Lelaki Penipu?


Assalamualaikum... ada dok PM Risya kan kat fb riss aziela,tanya tip lelaki penipu ni..hang ingat den ni blogger cinta cintun ke..hahaha..tapi x nak bagi cik kyra kecil hati, Risya pun carilah dekat VIRTUAL FRIENDS, so, kita Risya creditkan dekat lycos_girl dan little_missy
Berikut adalah ciri-ciri lelaki penipu : 


1.Mudah sangat panggil kita syg (sbb dia ada ramai awek, TERLAMPAU RAMAI,sebab tu tak ingat nama,so panggil syg senang... tak yah ingat nama) 

2.Cepat sangat ckp dia dah jatuh CINTA dgn kita (dia x nak buang masa n nak kita pun cepat jatuh ke perangkap dia) 

3.Bila kita call selalu x angkat.Bila kita SMS, slalu lmbat jwb, Alasan Busy la... tertido la... (Kalau sekali sekala xpe... kalau tiap2 kali kita call or SMS dia ckp mcm tu... there must be something wrong with this guy ... . girls... BEWARE... 

4.Dia ada 2,3 Handphone... ( ini paling bahaya... 1 phone utk bini... 1 phone utk aweks @ cikaro... . ,1 phone utk ofis... ekekekke)

 5.Si lelaki selalu marah kita bila kita lambat angkat call or lambat reply SMS (sbb dia takut kita pun mcm dia... pasang ramai)

6: bila kita ade ngn dia, n ada org lain call hp die, die pergi jauh2 dari kita sebab nk jwb panggilan... ermm..fikirlah kenapa kan.. 

7: bila dia xbagi kite pegang hp dia langsung, jangankan nak pegang, nk tgk2 time dia sms pun dia xbagi..ermm..mmg SAH..ade xkene..

 8: bila dia tengah sms kite elok2, tibe2 dia kta nk TiDO... fuhh... .mmg weird..kalau tgh mlm x apa, ni awal lagi kot..

 9: Bila dia macam gelabah bila kita tuduh dia something..dia mula nk putar cerita, mula2 kita nk salahkan dia, tp last2 dia buat kita rasa kita yg bersalah..punye panjang lebar die membebel marah kite, sebenarnye nk cover salah dia... ahaks!

10.Dia suka ckp besar.YB ni makcik dia... . Menteri tu pakcik dia.Ada rumah besar 500k.Ada company besar... nak expand company la apala.. 

11.Dia x lokek belanja pompuan.Apa saja yg pompuan mintak dia akan bagi.Selagi dia belum dapat apa yg dia mahu ( kaum hawa... kalau dia nak belikan apa2.Terima saja... itu rezeki namanya... tapi jgn sekali2 meminta2.Dia bukan suami kamu... n bila2 masa dia boleh ungkit ttg pemberiannya pada kamu... BEWARE girls... )

 12.Bila kamu tanya nama penuh kamu.dia tergagap2 nak jwb.Sebab awek ramai sgt.sampai terlupa nama kamu siapa 

13.Fakta tentang dirinya selalu berubah2 sejak dari awal perkenalan hingga kini. 

14.Elakkan diri daripada memberi maklumat ttg diri kamu 100 % pada awal perkenalan.Kerana lelaki penipu akan menggunakan info kita utk buat seolah2 kamu ditakdirkan bersama.contoh:tempat lahir kamu... sandakan.dia akan mereka cerita bahawa dia pernah bersekolah di sana.

yg penting dlm sesebuah perhubungan tu,JANGAN TERLALU MENGHARAP dn JANGAN CEPAT PERCAYA DGN KATA-KATA.

jgn la cepat serah-menyerah neh.kalau dia nak kita, dia tunggu la.tak payah la takut kena tinggal,jodoh tu dah lama tertulis utk kita sebelum keluar dari perut ibu lagi.sebelum ruh ditiup masuk ke jasad.

Lelaki ni kalau dia betul2 nak..serious... yg penting IKHLAS dgn kite..semua benda akan lalui jalan dgn MUDAH dan DIREDHA.esok lusa tau2 dah jemput majlis kawen je.

so,perempuan... TIPS nak elak kena tipu,pilih la lelaki yg CAKAP SERUPA BIKIN.DIA NAK YOU,KESUNGGUHAN DAN TANGGUNGJAWAB TU BERIA-IADIORANG LAKUKAN DGN RELA HATI.

bukan susah nak detect diorang ikhlas ke tidak, nak detect 'sweet talker a.k.a penipu ni' senang je..diorang x akan larat nak berlakon 'baik dan suci' smpai 2/3 bulan.dan mereka ini golongan yg cepat bosan.

sbb bila dia da bosan dia akan beralih ke mangsa yg lain... supaya dia dpt ape yg dia hajatkan... 

pengalaman itu mendewasakan & selamat maju jaya kepada sekalian perempuan.

“Orang-orang yang suka berkata jujur mendapatkan tiga hal, kepercayaan, CINTA, dan rasa hormat. - Saidina Ali bin Abi Thalib”

No comments:

SinGgAH SiNi

jom singgahPhotobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...