ultras page here!!!! n gollllll!!!!!


Photobucket

Monday, April 3, 2017

"Squad V1" juara pertama BWN MOBILE LEGENDS TOURNAMENT 2017

Bandar Seri Begawan : Squad V1 berjaya menjadi juara pertama BWN MOBILE LEGENDS TOURNAMENT 2017 setelah menumbangkan rival mereka, Temazn pada pertandingan final yang berlangsung di Kg Perumahan Rimba Gadong, Brunei Darussalam.

Atas kemenangan tersebut, kumpulan Squad v1 telah berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak $100 dan 5 powerbank pokemon 10000MAH with Light. Sementara itu,Temazn selaku 1st Runner , telah memenangi wang tunai sebanyak $80 beserta 5 virtual reality manakala TOP(2nd Runner) membawa pulang wang tunai sebanyak $50 beserta 5 minion OTG pendrive 16gb.

Menurut penganjur pertandingan Ak Mohd Faiz Pg Haji Ismail , beliau amat berterima kasih kepada semua pihak samaada secara langsung ataupun tidak. 

Alhamdulillah , Congrats Squad V1(Champion),Temazn(1st Runner),TOP(2nd Runner)
#MLBwnTournament17. Kepada team lain , jangan menyerah, maybe this time bukan kamu punya luck,mungkin 1 day .practise saja banyak-banyak.apapun kami crew2 disini berterima kasih sebab support event ani. selain dari berlawan ianya dapat jua tani mengeratkan silaturahim lagi dengan team lain.. kepada smua yang join the tournament nada kira kalah atau manang yg penting tani fun and enjoy dengan tournament ani."

Beliau turut menyeru kepada progamer diluar sana untuk menyertai mereka pada season ke 2 BWN mobile legends tournament yang akan diadakan tidak lama lagi. 

Untuk team lain diluar sana, jangan malu-malu kan join for the next tournament."

ujarnya lagi,

"Insyallah before puasa Tournament season 2 akan di adakan. Sekali lagi terima kasih pada team2 yang sudh ikut anjuran ani.. good job guys."


Berikut adalah senarai kumpulan yang menyertai pertandingan ini.

STK
TOP
MOV
HIT
PXE
Temazn
KB Squad
Cari Kalok
Squad Radak
The 'Squad V1
The 'Squad V2
PE Death Squad

Apa yang Risya harapkan pada next tournament , BWN mobile legends adalah akan ada lebih banyak lagi progamers mobile legends yang akan menyertai dan menunjukkan bakat yang mereka ada. Kepada pemenang musim pertama, Syabas dan tahniah. Kepada yang kalah, jangan kecewa, cuba lagi pada pertandingan yang akan datang. jom saksikan gelagat-gelagat peserta BWN MOBILE LEGENDS TOURNAMENT 2017.

















Saturday, March 25, 2017

Tournament : Brunei Mobile Legend


hello guys, ada berita baik untuk bruneian. Ada diantara pembaca blog Risya ni minat dengan game MOBILE LEGEND tak? Kalau ada, semua dikehendaki baca dan hadam syarat-syarat penyertaan dibawah.


*16 TEAMS ONLY! (Registration 31hb Jumat 7mlm till 10mlm)
*Mobile Legend TOURNAMENT 🇧🇳
*VENUE: Kg Perumahan Rimba Gadong (Dekat Giant) Jln 26, Spg 21 No : 17
*Date: Saturday & Sunday (1hb & 2hb)
*Times: 7pm Above
*Fees: $25 Per Team
1st Prize (5powerbank pokeball 10000mah with Light & cash $100)
2nd Prize (5Virtual Reality & Cash $80)
3rd Prize (5 MINION OTG Pendrive 16gb(Android) & $50)
****************RULES*****************
1. Bring your own device,chrger hp.
2. Extension Plug Provide each table
3. No Fight ! Between Team.. Consider Disqualified 🚷.
4. Please Attend Venue 1hour or 30min Before match.
5. NO CANCELLATIONS ❌.
6. 1 or 2persons sub for each team
7. Your team will be voting into group & NECK LANYARD(for free)Will be given for each Leader of team during the registration.
8. Make sure blockcall/don't disturb mode.


kamu semua boleh tengok map dibawah ..:)






Friday, March 17, 2017

Review : "Eliz Essential" pakar kecantikan anda


hai semua, hari ini Risya nak review satu product yang tesangat-sangat bagus. Lepas ini anda mungkin tidak akan tercari-cari lagi product lain. kerana apa? kerana product ini sesuai untuk semua jantina tidak kira sama ada lelaki atau perempuan.

Jika dahulunya Risya sangat risau tentang kulit muka Risya yang bermasalah tetapi dengan bantuan kawan, beliau mempekenalkan Risya dengan product ini. Selain dari harga yang murah ( RM40 ), Product ini juga TIDAK mengandungi bahan-bahan yang boleh mendatangkan kesan sampingan malahan product ini diperbuat dari bahan organik extract buah yang wangi dan sesuai untuk semua jenis kulit. Semacam tidak percaya sewaktu pakai product ini, ianya berkesan SEAWAL 3 HARI. Risya ulangi BERKESAN SEAWAL 3 HARI.

Tak sabar nak tahu nama product ini? bawa bertenang semua. Nama product ini ialah 

ELIZ ESSENTIAL SERUM

Kini kulit muka Risya tidak lagi kusam dan kurang bermaya. Dengan adanya Eliz essential serum ini, kulit Risya kelihatan segar dan tidak berminyak. Kebanyakkan kawan-kawan Risya memuji product ini, mana tidaknya dulu kulit Risya penuh jerawat di dahi ( maklumlah kerja bahagian chemical kan ) , sekarang ni jerawat pun macam segan2 nak tumbuh. Malah, Risya tak perlu mengenakan makeup yang tebal untuk menutup jerawat-jerawat Risya lagi. ( jimat duit beli barang makeup disitu )

Selain kesan glowing diwajah, Eliz juga dapat membantu memutihkan muka, menghilangkan parut jerawat, mengecilkan pori-pori, mengurangkan kulit berminyak dan paling penting bagi seorang yang bergelar manusia, Serum ini juga mampu mengecilkan jerawat dan jerawat pun segan nak singgah dekat muka kita ni. 

Selalunya kita sering dengar atau lihat , produk-produk lain mempunyai 4 in 1 tau 3 in 1 tapi tidak dengan Eliz Essential serum ini, ianya mempunya 7 in 1 dalam satu botol. Percaya atau tidak, anda mesti, wajib percaya. Antara yang terkandung dalam serum ini ialah 

1. DD specialist
2. Moisturing
3. Brightening
4. Softening
5. Glowing
6. Lifting
7. PH balance 

Cara-cara memakainya

1. bersihkan muka
2. ambil beberapa titis Serum eliz 
3. sapukan dimuka dan urut sehingga selesai di semua bahagian

# serum ini boleh digunakan diwaktu pagi dan juga diwaktu malam 

untuk pertanyaan lebih lanjut, sila whatsapp Eliz dan hantar ke +60123404445 ( cik iela/riss )

Monday, March 13, 2017

"jangan malu untuk berdangdut" - Wan Ziqri



Kebanyakkan pihak mentafsirkan bahawa muzik dangdut adalah muzik kekampungan. Namun begitu tidak bagi peserta D'Academic Asia musim ke-2, Wan ziqri. Pemilik nama Mohd Azwandi Ibrahim ini merasakan bahawa muzik dangdut ini mempunyai keunikkannya yang tersendiri. Ikuti temubual antara Risya dan Wan Ziqri untuk mengetahui dengan lebih dekat tentang beliau.

Ceritakan sedikit latar belakang anda?

Nama diberi Mohd Azwandi bin Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Wan Ziqri. Saya merupakan salah seorang wakil negara brunei dalam pertandingan D'Academic Asia 2. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak yang berusia setahun satu bulan. Sebelum menempah nama sebagai Artis dangdut, saya juga dikenali dibrunei sebagai make-up artis.

Kenapa anda memilih genre dangdut sedangkan banyak lagi genre yang ada seperti pop, rock, balada dan juga irama melayu?

Minat yang mendalam sejak kecil lagi. mungkin kerana alunannya yang begitu asyik didengar. Pop atau apa pun genre lagu saya minat akan tetapi dangdut juga menjadi pilihan number satu saya. Mungkin juga kerana saya mengikuti pertandingan dangdut maka saya lagi bertambah jatuh cinta terhadap muzik dangdut itu sendiri.

Siapa yang membawa anda ke dunia seni ini?

Sejujurnya tiada siapa yang membawa saya ke bidang seni ini. Sebelum menyertai pertandingan D'Academic Asia, saya pernah dipanggil untuk mewakili Negara Brunei menyertai pertandingan di Indonesia. Akan tetapi saya terpaksa tarik diri disaat akhir atas sebab kesihatan yang tidak mengizinkan. 

Kenapa memilih Indonesia sebagai platform untuk memulakan karya?

Kerana kita semua tahu bahawa Indonesia adalah tempat mulanya dangdut. Muzik dangdutnya begitu luas disana berbanding Malaysia dan Brunei. Malah pertandingan itu pun berlangsung di Indonesia maka tidak salahlah untuk saya memulakan karya saya sebagai penyanyi dangdut disana. Oleh kerana adanya pertandingan ini, saya mula dikenali di Indonesia.

Selain penyanyi, Wan ziqri juga merupakan Make-Up Artis, persoalannya macam mana bakat itu boleh ada pada anda?

Saya tak pernah belajar atau mengikuti mana-mana kelas make-up. Saya mula pandai make-up seawal umur 14 tahun dan pernah juga mewakili negara dalam bidang ini. Masa itu pertandingan "beauty award makeup artis" yang berlangsung di Indonesia dimana semua makeup artis diseluruh asia menyertai pentandingan tersebut.Alhamdulillah, saya dikurniakan dua bakat yang tidak semua orang ada.

Bakat lain yang ada pada anda selain bidang makeup dan nyanyian?

Saya dahulunya ada butik pengantin sendiri dan saya sendiri yang menjahit baju-baju tersebut. Akan tetapi saya terpaksa menjualnya atas sebab tiada pembantu.

Nasihat dan harapan anda untuk anak-anak muda untuk terus mempertabatkan muzik dangdut ke tempat yang lebih tinggi?

Untuk anak-anak diluar sana, harapan saya untuk kalian semua jangan malu untuk berdangdut. kerana danggut adalah muzik yang diminati ramai dan terbuka luas untuk sesiapa sahaja. Kalau boleh teruskanlah berkarya untuk masa-masa akan datang dan yang penting jangan malu. Dangdut bukan kampungan lagi tapi dangdut sekarang sudah besar sekarang. Itulah harapan saya kepada anak-anak muda diluar sana.

Itulah serba sedikit temubual yang Risya sempat Rakamkan. Semoga Wan Ziqri terus maju dan mempertabatkan muzik dangdut ini sebaris dengan genre muzik yang ada sekarang.






Friday, February 17, 2017

"RAJA DANGDUT" BRUNEI kembali mengegarkan dunia seni Brunei. ( Part 1 )

( nak liat gambar? tunggu part 2 nanti k..hahah )

Siapa tidak kenal dengan "Pengiran Haji Ismail" (PHI) ? Generasi era 70-an, nescaya begitu familiar dengan pemilik gelaran RAJA DANGDUT BRUNEI ini. Di tahun-tahun 80-an, lagu-lagu beliau menjadi hits di corong-corong radio . Malah film-film beliau sentiasa dinanti oleh para peminatnya. Lagu-lagu dangdut beliau sampai ke hari ini masih lagi digemari oleh ribuan penduduk Brunei DarusSalam.

Semasa dibangku sekolah, Beliau sentiasa aktif dalam bidang nyanyian terutama kategori Pop Rock. Tidak ramai yang mengetahui soal ini kerana PHI menjadi meletop disebabkan lagu-lagu dangdutnya itu. Beliau juga merupakan "Junior" Jamal Abdillah ( penyanyi Pop Malaysia ) ketika dibangku sekolah.
Nama Pengiran Haji Ismail semakin dikenali selepas menjuari kejohanan nyanyian di seluruh daerah Brunei. Meskipun beliau telah disabotaj oleh pihak yang tidak bertanggungjawab, tetapi semangat yang jitu oleh PHI serta sokongan dari Peminat beliau ternyata tidak mematahkan semangat beliau untuk digelar sebagai JUARA.

Sebelum beliau memulakan karier sebagai penyanyi professional, PHI merupakan seorang anggota tentera berpangkat sarjan. Akan tetapi disebabkan beliau terbabit dalam nahas jalan raya, beliau terpaksa meletakkan jawatan sebagai anggota tentera. Kemalangan itu juga telah mengakibatkan kaki kiri beliau memasuki besi.

Pada lewat 90-an Anak sulung Sultan Brunei ( DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Haji Al-Muhtadee Billah ) telah menjadi AJK di suatu pertandingan nyanyian. dan Petandingan tersebut dikenali sebagai " RAJA DANGDUT". Sekali lagi PHI, telah memenangi gelaran tersebut. Umumnya mengetahui bukan la mudah untuk kerabat raja mengiktiraf gelaran begini namun PHI membuktikan bahawa beliau layak untuk menjuarai gelaran tersebut.

Apa yang terjadi selepas PHI memenangi Gelaran tersebut? Saksikan secara eksklusif bersama Risya untuk mengorek kisah beliau setelah memenangi gelaran "RAJA DANGDUT BRUNEI" pada 10/3/2017.

Sunday, February 12, 2017

Cara Solat dalam kapal terbang

Assalamualaikum

Ramai di antara kita tertanya-tanya bagaimana caranya untuk kita bersolat didalam kapal terbang jika penerbangan kita lebih dari 10 jam. Di antara perkara yang perlu kita ambil perhatian ketika menaiki kapal terbang adalah sifat penggunaan air dalam kapal terbang terutamanya dalam perjalanan jarak jauh. di sini

Disini Risya akan uploadkan satu video dari Royal Brunei Airlines cara2 menunaikan solat di dalam kapal terbang. Semoga dengan video ini, kita boleh membaiki solat kita walaupun kita didalam kapal terbang.


video


credit : royal brunei airline

Wednesday, February 8, 2017

Cakial band kembali dengan single terbaru

Assalamualaikum dan Salam satu dunia..

Cakial band? band apa tu, tak pernah dengar pun.Of course la kamu semua tak pernah dengar sebab Risya pun baru dengar. tetapi kamu pernah dengar Radio Island tak? Mesti pernah dengarkan. Sebenar Cakial adalah nama baru bagi band Radio Island. Maknanya Radio Island ni tinggal kenangan sahaja. Mereka tukar nama atas sebab-sebab tertentu,jadi kesimpulannya jangan tanya Risya kenapa mereka tukar nama band. Oppss... Radio Island pun ada yang tak tahu?? baca dan hadam keratan akbar Sinar Harian 9 oktober 2013



Cakial band yang dulunya dikenali sebangai Radio Island

Berbalik pada tajuk post Risya, Risya nak belanja kamu semua satu lagu terbaru dari Cakial Band yang berjudul MISTERI CINTA.



jangan kamu semua tak tahu, composer dan penyanyi terkenal iaitu ZUL 2BY2 pun telah membuat cover lagu ni tau. Tak percaya lagi? baiklah Risya akan tingalkan kamu semua dengan Cover song MISTERI CINTA by ZUL 2BY2


video


Friday, January 20, 2017

PTPTN New System

Assalammualaikum, 

Memandangkan PTPTN sudah kemaskinikan sistem mereka, Risya akan tunjukkan langkah mudah untuk awak-awak semua check baki serta baki tunggakkan serta membayar balik pinjaman PTPTN anda dengan FPX.

1 : buka laman web PTPTN dan click SEMAKKAN PENYATA PINJAMAN


2 : Masukkan kad pengenalan anda diruagan tersebut

3 : Log In. Jika terlupa password sila hubungi no hotline PTPTN 03-2193 3000


4 : tekan PENYATA BAKI TERPERINCI 


5 : Click LIHAT BAKI


6 : sila TANDAKAN "skim" dan NYATAKAN JUMLAH BAYARAN YANG ANDA MAHU BAYAR. Selesai anda fikir berapa yang anda perlu bayar, sila Click "BAYAR"



7 : Akhir sekali anda kena pilih 

a) bank
b) email
c) "tick" bahagian agree with the term n conditions
d) bayar dengan FPX dan log in la bank online uolls 
e) FINISH

Senang bukan?? So, tunaikanlah kewajipan anda sekarang.. Bye2

Monday, January 9, 2017

hazwan mohammad makin dikenali?

hai readers.. lama tak tulis entry cerita2 artis kan.. sejak BLOG Risya yang khas untuk ARTIS2 di tutup atas sebab2 tertentu, Risya jarang update lagi pasal artis. 

tetapi Entry kali ini, Risya buat juga la tentang Bakal Bintang yang akan mengegarkan Asia iaitu penyanyi kelahiran Brunei.
 Bagi yang mengikuti D'Academy Asia 2, sudah tentu pernah mendengar nama HAZWAN MOHAMMAD yang merupakan peserta dari negara BRUNEI. Orangnya tampan bersuara merdu sememang dapat mencairkan hati-hati wanita termasuk hati kawan risya ( not me okey, nanti ada yang jelous, susah i nak pujuk )



sebenarnya Risya sudah mengikuti DAA sejak musim pertama.tetapi masa itu kakak teman baik risya ,wana yang jadi peserta ( Yaniey D'Academy Asia ). Malah, pada musim ke dua DAA artis  yang Risya minat sangat dari kecil dengan lagu popular dia nazam berkasih n bakawali iaitu SYURA  pun menyertai program ini. Nak di jadikan cerita, Si Hazwan dan Syura merupakan pesaing dalam group yang sama. ok tamat cerita Syura. 



Berbalik pada cerita Hazwan, beliau memiliki suara yang sangat lunak. vokal yang mantap n bila dia menyanyi pitching dia tak lari sangat la ( juri keyboard kan,biasa la, sedangkan suara i ke laut, hujan turun bagai..hahaha  )



dari segi Rupa paras, pakej dia sangat lengkap, walaupun badan tidak begitu sado, tapi cukup bergaya bila mempunyai bentuk muka yang tampan walaupun tak setampan pelakon korea Risya kan..:p maka tidak mustahil la bila rata2 Risya buat kajian di media Sosial sebelum ini,kebanyak netizen memang puji kehenseman beliau. 

Bagi Risya, ( ini sekadar pendapat i la, tiada kena mengena hidup dan mati ) jika dia diberi peluang untuk mengetengahkan bakat yang dia miliki, dia juga mampu bersaing misalnya dengan artis-artis dari asia tenggara. Hal ini demikian kerana bukan sahaja paras rupa yang menarik malah dengan kelunakan suara beliau itu sendiri mampu memukau semua orang yang mendengarnya.
 Risya berharap hazwan dapat meneruskan karya dan jangan sesekali lupa kepada FANS yang telah menaikkan nama beliau seperti sekarang ni. Good Luck Hazwan... chaiyok. #bruneiYAKIN #GegarBruneiGegar


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...