Wednesday, August 23, 2017

GK brunei u-23 viral di Media Sosial



Kali ini Risya akan membahas mengenai salah satu pemain kebangsaan Brunei yang saat ini tengah meningkat naik namanya, dia adalah Haimie Anak Nyaring. Pemain berusia 19 tahun ini bermain sebagai Penjaga Gol, dan saat ini Kwon oh-son selaku jurulatih Tebuan Muda mengaku senang dengan penampilan pemain bernombor 19 itu. Beberapa hari lalu, Haimie menjadi tumpuan di media sosial kerana aksinya menyelamatkan gawang Brunei dari dibolosi oleh pemain Malaysia pada temasya Sukan Sea KL 2017.

Nama Lengkap : Haimie Anak Nyaring
Nama Panggilan : Haimie
Tanggal Lahir : 31 mei 1998
Tempat Lahir : Brunei
Number jersi : 19
Kebangsaaan : Brunei
Posisi : Penjaga Gol

Di media Sosial,rata netizen memuji corak yang ditunjukkan oleh Haimie. Bagi mereka, Haimie patut diberi peluang lagi untuk mewakili Negara Brunei diperingkat yang lebih tinggi. sudah tentu pihak persatuan bola sepak negara brunei kena melakukan sesuatu agar bakat yang ada pada pemain ini tidak disia-siakan begitu saja. Pada usia beliau yang masih muda inilah, beliau harus diberi tunjuk ajar dan diberi pendedahan agar perjalanan Haimie tidak terhenti setakat disini sahaja. Ini merupakan Cap antarabangsa yang ke-6 bagi Haimie anak Nyaring.







ikuti komen-komen netizen yang sempat Risya Shotscreen



insyaallah, kalau diberi peluang, Risya akan interview sendiri beliau.. Selamat maju jaya kepada Haimie Anak Nyaring. 




25 comments:

Anonymous said...

mix chiness ke riss?

amira said...

the best GK #teambrunei

ak azim said...

#bruneiyakin keeper terbaik

syafiq said...

boleh gantikan wardun

firdaus said...

TERBAIK KIPA BRUNEI, 👍🏻👍🏻

DK wana said...

keeper terbaik masani

GoodBoy said...

terbaik keeper brunei kliah. siuk mlht.

zulaikha said...

riss, adik hang ke? nak kenal hahaha

rahsia said...

banyak lagi dia kena berlatih, tapi untuk pemulaan, good job
-from malaysia-

bawang merah said...

tahniah brunei! kerana ada pemain yang berkualiti

Anonymous said...

xkan maju, kalau dia stay je dekat brunei..dia patut main untuk liga luar.

cinta blogspot said...

info yang menarik,saya sukee

Anonymous said...

terjah sini

Anonymous said...

tapi keeper semalam lagi handsome :p

raudah said...

keeper ke dua pun okey jugak riss.hihi. handsome pun handsome,cuma yang mamat yang ni macho dia pada muka ala-ala mix je.

Anonymous said...

yeke? malaysia lagi powerrrrr la

Anonymous said...

keeper kedua tu pun ok juga iela

ima said...

entry baru ke kak? werkkkk kim salam syg tau..hahahhhah

Anonymous said...

nak nombor boleh?

Anonymous said...

cerita mateen xde ke ila? budak yang ovary pecah tu da ok belum? hahaha

Anonymous said...

no bad, sebab banyak bolos la ila. baik kau cerita keeper Malaysia je..

Anonymous said...

wah #bruneian

najwa wawa said...

prince mateen please!!!!

qistina aqila said...

k.risya, nk number tel prince faiq bley? handsomeee

Anonymous said...

ni pun viral ke? main pun tah pape...
#MalaysiaTeam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...